Mededeling in het bijzonder aan (nieuwe) kajuitbootzeilers. Maas en Roer is een fijne vereniging waar zeilen, in het bijzonder het wedstrijdzeilen, hoog in het vaandel staat. Het programma Zeilwedstrijden R.R.&Z.V. “Maas en Roer” 2020 staat op onze website www.maasenroer.nl onder het menu “wedstrijden”. De laagdrempelige kajuitzeiljachtwedstrijden worden op de zaterdagmiddag gevaren en duren 1,5 tot 2,5 uur. Omdat we gebruik maken van het SW cijfersysteem, de Snelheidsfactor Watersport, kan elk type boot meevaren. Snelle boten krijgen volgens een officiële lijst een laag cijfer en langzamere boten een hoger cijfer. Alle boten starten gelijktijdig om 14:00 uur en na het op volgorde ronden van de genummerde boeien, aangegeven op de banenkaart wordt bij het finishen van elke boot de gezeilde tijd opgenomen en door de SW factor gedeeld. Het jacht met de laagste gezeilde SW-tijd is de winnaar. De wedstrijdprocedure is heel eenvoudig.

 

•  Onder het menu “wedstrijden” links het Inschrijfformulier Kajuitzeiljachten openen, de wedstrijddag selecteren en de rest invullen en verzenden. Liefst minimaal 1 dag voor de wedstrijd om het SW te bepalen. Inschrijving is gratis

•  Op de wedstrijddag melden voor de inschrijving tussen 12:30-13:00 uur in de “Thuishaven”.

•  Ontvangst wedstrijdnummer en bevestigen aan de boot

•  Ca. 13:00 uur, boeivolgorde invullen op banenkaart

•  Optuigen en varen naar de startlijn zoals aangegeven op banenkaart

•  Om 13:55 uur waarschuwingssein (5 minutensein), dan 4 en 1 minutensein

•  Om 14:00 uur startsein, alle boten starten gelijktijdig

•  Baan zo snel mogelijk zeilen volgens de boeivolgorde zoals aangegeven op de banenkaart

•  Finishen bij de finishlijn aangegeven op de banenkaart waar jouw finishtijd genoteerd wordt

•  Nadat alle boten gefinisht zijn wordt het resultaat uitgerekend en onder het genot van een drankje bekend gemaakt.

 

Door de Corona zijn alle wedstrijden tot 1 juni 2020 gecanceld. Er mag wel binnen de door het bestuur gestelde regels aan de boten op de wal worden gewerkt. Hopelijk dat zodra dit het toelaat het zetten van de mast en het werken aan de boot op de ligplaats mogelijk wordt waardoor er geen wedstrijdtijd verloren gaat.


Zodra het is toegestaan om (kleinschalige) zeilwedstrijden te houden zal de wedstrijdkalender M&R 2020 worden aangepast. Voorlopig staat de eerst kajuitzeiljachtenwedstrijd, de lentewedstrijd op zaterdag 13 juni gepland maar kijk regelmatig naar de wedstrijdkalender op de website van M&R.

 

Heb je een kajuitzeilboot, doe dan gewoon met de eerste wedstrijd mee. Je krijgt er geen spijt van. Er zijn kajuitzeiljachten die al meer dan 25 jaar vol enthousiasme meevaren.

Zijn er nog vragen over het inschrijven of het trimmen van je boot neem dan contact met ons op.


Commissie kajuitzeiljachten wedstrijden
Hans van den Toren.

 

   Kajuitzeiljachten 2020

Mededeling

aan kajuitbootzeilers