Voor de jeugdzeilers!

 

Hoi,

 

Quirijn en Ewout hebben onlangs deelgenomen aan de herfsttraining in Den Bosch bij Watersportvereniging de Pettelaer. Ze waren met nog twee andere optimist-zeilers en grotere stoerdere zeilers in onder andere Splashes. Het was heel gezellig, warmlopen aan de kant met oefeningen (zoals 7 min wall sit, planken, ...) en op het water startjes en andere manoeuvres oefenen. Als ouders hadden we het geluk dat het op loopafstand van het centrum is. Helaas werkte de wind niet altijd mee, maar voor de rest is het een aanrader!

 

met vriendelijke groet,

Matthieu Bal

 

- - - - - - - - - -

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden bij Watersportvereniging de Pettelaer, bericht van 7 oktober 2019:

 

 

Beste jeugdzeiler,

 

Ieder jaar worden vanaf het najaar op WV de Pettelaer in ’s-Hertogenbosch, regio-trainingen gehouden waarvoor alle jeugdzeilers uit de regio zich kunnen aanmelden en veel kunnen leren. De jeugdzeilers zeilen onder meer in de Splash, de Laser, de Optimist, de O'pen BIC etc. Doe je mee?

 

WV de Pettelaer verzorgt deze regio-trainingen in het najaar, de winter èn in het voorjaar. Deze zogenaamde najaar-, winter en voorjaarstrainingen duren in totaal 12 dagen, verdeeld over 5 maanden. We trainen 4 zondagen in november, 4 zondagen (om de 3 weken) in december, januari en februari en 4 zondagen in maart.

De trainingen zijn onder andere bedoeld als voorbereiding op de wedstrijden van de Combi Zuid in het voorjaar (voor de beginnende wedstrijdzeiler). Daarnaast doe je technische en tactische zeilervaring op tbv wedstrijden en doe je aan teambuilding en teamvorming in de regio Zuid. Er wordt getraind op de Zuiderplas in ’s-Hertogenbosch.

 

Data
Najaarstraining: 3, 10, 17 en 24 november 2019

Wintertraining:  15 december, 5 en 26 januari en  16 februari 2020

Voorjaarstraining:  1, 8, 15 en 22 maart 2020 (reservedatum 29 maart)

 

Kosten

De kosten van een trainingsblok van 4 dagen bedragen 80 euro per blok, per deelnemer dit is inclusief soep, een broodje knak, flesje drinken en een energiereep. Een eigen lunch meenemen is en blijft van belang.

Indien je je boot wilt stallen op de Pettelaer zijn de kosten 35 euro voor de gehele winter.

 

Betalingswijze

Bij de inschrijving dient per direct te worden betaald met iDeal.

 

Wat is de rol van ouders?

WV de Pettelaer is een vereniging die geen verplichte inzet van ouders kent. De kinderen krijgen begeleiding van een ervaren en hiervoor opgeleide trainer. Wel wordt hulp van ouders op prijs gesteld; bijvoorbeeld als walouder of barouder en soms als hulp(ouder) voor de trainer.

 

Dagindeling

Een trainingsdag begint om 10.00 uur, zorg dat je RUIM voor die tijd dan opgetuigd en omgekleed klaarstaat. De trainingsdag is rond 16.30 uur weer afgelopen. Wedstrijden of bepaalde trainingen hebben soms een andere planning, die zult u dan per e-mail ontvangen!

 

Uitrusting & zeilkleding

Om zeilers en ouders een handvat te geven waar op te letten, zodat zeiler en boot goed uitgerust het water op gaan, is onderstaande richtlijn geschreven. Het is voor de zeilinstructeurs ook fijn te weten, dat de jeugdzeilers die meedoen aan de trainingen voldoen aan deze eisen.

 

Veiligheidsuitrusting persoonlijk

De zeiler draagt een goed passend zwem- of reddingsvest (geen automatisch opblaasbaar vest); (a.u.b. geen vest met ‘kraag’; blijft altijd hangen achter de giek). Draag geen laarzen tijdens het zeilen, als je in het water valt dan worden ze letterlijk een blok aan je benen.

Om te zeilen heb je verder nodig

De Optimist heeft als veiligheidsuitrusting de volgende zaken aan boord: voldoende draagvermogen: of luchtdichte luchtkasten, of luchtzakken (3x); minimaal 1 liefst 2 grote hoosvaten + 1 peddel; met touwtjes (shockkoord) vast aan boot; sleeplijn, vast voor in de boot. Minimale lengte 7 mtr. Lijn moet blijven drijven;

mastborg; elastiek voor borging zwaard.

De overige boten hebben als veiligheidsuitrusting de volgende zaken aan boord: mast, giek, zeil, spriet, roer, zwaard, schoot en diverse lijntjes om het een en ander aan elkaar te bevestigen;

schoot moet een zodanige lengte hebben dat giek geheel dwars, plus een stukje meer, buiten de boot kan komen. Deze lengte is totaal ongeveer 7 meter; de bevestiging van de schoot aan giek is, om snel los te kunnen maken, met een snelsluiting (snapsluiting). Is de bevestiging aan de giek met een spruit uitgevoerd (meestal), dan moet er een borglijntje zitten tussen giek en midden van de spruit, waar de schoot vastgehaakt wordt. Dit om te voorkomen dat kind met zijn/haar hoofd klem kan komen te zitten tussen spruit en giek. Is echt gebeurd in het verleden, vandaar de eis.

 

Kleding voor de zeilers

Tijdens het zeilen is een droogpak in het najaar- winter en voorjaar verplicht. Op andere momenten kan je ook een wetsuit dragen, met daarover heen, tegen de wind, een windstopper of een jas. Schoeisel waar je voeten warm in blijven is verplicht, je voeten zijn als eerste koud bij koud weer!

Uitzondering hierop zijn de Optimisten, we stellen geen droogpak verplicht. Thermokleding is wel een minimaal vereiste. De wintertraining voor de Optimisten gaat alleen door als we minimaal 4 aanmeldingen hebben.

 

 

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar Natalie van Griensven-Mulders

 

Najaarstraining

Klik hier voor informatie

 

Wintertraining

Klik hier voor informatie

 

Voorjaarstraining

Klik hier voor informatie

 

Contactpersoon

Frank Doevendans, Opleidingen Watersportvereniging de Pettelaer

 

Website   WV De Pettelaer

E-mail   info@wvdepettelaer.nl

van familie Bal