Teamkampioenschap 2020 van Maas en Roer

 

We hebben zeilkampioenen in specifieke landelijke klassen, maar we hebben nog geen teamzeilkampioenschap. Daar gaan we verandering in brengen! Een weekend in juni 2020 organiseren we het Maas en Roer Zeilkampioenschap 2020.

 Heb je geen wedstrijdervaring maar wil je het wel eens proberen? Juist dan is dit evenement ook voor jou heel geschikt om eens deel te nemen aan een wedstrijd!

Wat is de bedoeling?

Deelnemers: elke steiger, jollenberging en kielboot stalling levert 1 team (16 teams totaal). Type boot: 8 polyvalken van Watersportschool Frissen. Supporters: alle leden kunnen hun eigen team aanmoedigen op de wal of op eigen boot.

Waar?

Kop Hatenboer of Kop Haven (afhankelijk van de wind).

 

Hoe?

Op zaterdag 2 poules van 8 teams en korte wedstrijden; op zondag strijden de teams in de Gold Fleet en de Silver Fleet om het M&R Kampioenschap en vice M&R Kampioenschap.

 

Opzet wedstrijden

Fair Play en slechts enkele wedstrijdregels;

Gezelligheid: overdag catering aan de wal en zaterdagavond feest!;

Alle wedstrijden worden gezeild in polyvalken van Watersportschool Frissen. Hierdoor heeft elk team gelijke kansen, maar bovenal elk Maas en Roer lid kan deelnemen;

We hebben 13 steigers in het water, 2 Jollenbergingen (Oost en West) en de groep Kielboten op de wal bij de kleine kraan. Daarmee kunnen we 16 verschillende teams samenstellen;

Elk team bestaat uit 3 zeilers en tijdens wedstrijden mag er gewisseld worden van zeiler, mits deze zeilers van dezelfde steiger of wal plaats zijn. De kampioen is dan ook de specifieke steiger- of walplaats;

Het is tenslotte een TEAM evenement.

 

Slechts 4 regels

1. Zeil over bakboordzijde heeft voorrang op zeil over stuurboordzijde.

2. Het loefschip wijkt voor het lijschip

3. Aanvaringen altijd voorkomen

4. Fair Play

 

Mocht er toch onduidelijkheid zijn over wie nu voorrang had, dan bepaalt de jury op het water wie iets minder gelijk had en dit team mag dan een 360 graden rondje draaien. Protesten achteraf na de wedstrijden zijn niet mogelijk.

 

De Evenementencommissie zal het zaterdagavond-walprogramma organiseren.

 

Komend voorjaar zal via ’t Spant en de website meer informatie komen.

 

Heel graag tot ziens tijdens het team-clubkampioenschap, een weekend in juni (definitieve datum volgt z.s.m.). Of je meezeilt of jouw steigerteam aanmoedigt: meedoen is het motto.

 

Het Maas en Roer Wedstrijdteam

 

Elk lid van

Maas en Roer kan

deelnemen!