Aan het woord:

Joris Leemans

Een mooie eer, je hebt het stokje uit ‘Aan het woord’ ontvangen van Saskia Schellaars. Leuk dat je meedoet aan het interview. Jij bent nu aan het woord en we zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw antwoorden.

 

Wie ben je, waar kom je vandaan en sinds wanneer ben je lid van Maas en Roer?

Ik ben Joris Leemans, ik kom uit Aalst-Waalre een dorpje onder de rook van Eindhoven. Ik ben 17 jaar en na jaren deelgenomen te hebben aan de jeugdinstructie van Maas&Roer ben ik sinds dit jaar zelf instructeur jeugdzeilen.

 

Sinds wanneer zeil je en hoe (en waar) is jouw liefde voor zeilen ontstaan?

Ik ben begonnen met zeilcursus in een optimist bij watersportschool Frissen daar heb ik mijn cwo-1 gehaald, dat beviel toen zo goed dat ik het jaar daarna nog een cursus heb gedaan voor cwo-2. In dat seizoen zijn wij als familie lid geworden van M&R. Samen met mijn jongere broer Wouter zijn wij bij M&R verder gegaan in de jeugdopleiding. Daarnaast zijn we (club)wedstrijdjes gaan varen met de Maasracers. Later heb ik de optimist ingeruild voor een Splash. In de Splash heb ik bij watersportschool Frissen mijn Zeilinstructeurs-diploma behaald en nu dus jeugd zeilinstructeur.

 

Wat vind je prettig aan onze vereniging?

Dat de focus op het zeilen ligt met fantastische faciliteiten. Omdat we direct begonnen zijn in de jeugdinstructie hebben we heel snel nieuwe mensen leren kennen.

 

Waar ben je meestal op het terrein?

Ik ben vaak bij de jeugdtent te vinden of in mijn Splash op het water.

 

Welke boot heb je nu, en heb je al eerder boten gehad/gevaren?

Ik ben begonnen met een optimist en heb nu een Splash.

 

Heb je een specifieke plek waar je nog eens naartoe wilt varen?

Ik wil nog wel graag een keer met een catamaran over het IJsselmeer varen.

 

Wat was je leukste moment op de boot?

Toen ik mijn Cwo 4 haalde voor mijn instructeur diploma waaide had goed door en voeren we van de ene naar de andere kant van de plas planerend met 3 boten dat was wel echt gaaf.

 

Wat voor ‘type’ zeiler ben je?

Ik ben het type zeiler die pas met windkracht 3 het water op gaat anders vind ik het niet de moeite.

 

Doe je wel eens mee aan wedstrijden?

Ik heb met de optimist wel altijd clubwedstrijden meegedaan en ook combi zuid maar sinds ik instructeur geworden ben heb ik er minder tijd voor.

 

Bedankt voor jouw medewerking aan het interview. Aan wie geef jij het stokje door?" "Ik geef het stokje graag door aan Sebastian Kirschner omdat het onze nieuw collega jeugdinstructeur is. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal."

 

Hartelijk dank voor jouw interview,

Redactie ’t Spant