Wedstrijdzeilen voor kajuitzeiljachten

 

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe kajuitzeiljachteigenaren lid van Maas en Roer geworden. Een goede keuze want Maas en Roer is een fijne vereniging waar zeilen, in het bijzonder het wedstrijdzeilen, hoog in het vaandel staat.

 

Het wedstrijdprogramma van Maas en Roer

Bijna alles draait om het programma Zeilwedstrijden R.R.&Z.V. “Maas en Roer” 2019 dat onlangs verschenen is. Op deze kalender staan de Open Wedstrijden, Klassen Evenementen, Clubwedstrijden en ook vele jaren de Wedstrijden voor Kajuitzeiljachten. Keuze te over om aan een van die wedstrijden deel te nemen.

 

Bij M&R liggen 225 wedstrijdwaardige kajuitzeiljachten waarvan er enkele al 20 jaar vol enthousiasme meevaren.

 

De laagdrempelige kajuitzeiljachtwedstrijden worden op 5 zaterdagmiddagen gevaren en duren 1,5 tot 2,5 uur. Omdat gebruik wordt gemaakt van het SW (Snelheidsfactor Watersport) cijfersysteem, kan elk type boot meevaren.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Snelle boten krijgen volgens een officiële lijst een laag cijfer en langzamere boten een hoger cijfer.

Alle boten starten gelijktijdig. Iedereen rondt op volgorde de genummerde boeien zoals aangegeven op de banenkaart. Bij het finishen wordt van elke boot de gezeilde tijd door de SW factor gedeeld. Dit is de SW tijd. Het jacht met de laagste gezeilde SW-tijd is de winnaar.

 

Eerstvolgende wedstrijd: WV Hertha

De eerste wedstrijd is de Maibowlen Regatta georganiseerd door WV-Hertha. Deze wordt gevaren op zaterdag 11 mei. Aanmelden kan via de website van M&R of tot 12:00 uur op de wedstrijddag in het clubhuis van WV-Hertha.

 

De wedstrijd wordt op De Oolderplas gevaren. De prijsuitreiking is ook bij WV-Hertha. Overige informatie over de wedstrijden staat op de website van M&R.

 

Doe mee!

Wedstrijdzeilen zoals wij dat doen geeft een extra dimensie aan het zeilen. Door deelname aan de wedstrijden leer je veel andere zeilers beter kennen. Maar zeker ook leer je door het trimmen, het wedstrijdelement en de eigenschappen van wind en water je boot veel beter kennen. Stap over de drempel en doe mee met deze uitdaging. Je krijgt er geen spijt van.

 

Zijn er nog vragen over het inschrijven of het trimmen van je boot neem dan contact met ons op.

 

Hans van den Toren

Commissie kajuitzeiljachten wedstrijden