SUP boards

Stand Up Paddle boarden is super leuk, gezond en iedereen kan het leren.

 

Stand Up Paddle, of in de Hawaiiaanse taal Hoe he’e Nalu, is een oude vorm van surfen met een Hawaiiaanse geschiedenis. Dit is ontstaan doordat surfleraren stonden op hun board met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven, instructies te geven en overzicht te houden. De eerste SUPpers gebruikten een gewone paddle en een normaal formaat longboard.

 

Omdat het een sport is die niet perse op zee gedaan hoeft te worden is het ook in Nederland steeds populairder aan het worden. We hebben tenslotte genoeg rivieren, kanalen en plassen om te suppen. De sport dankt zijn populariteit aan het feit dat bijna iedereen het kan en je er niet veel voor nodig hebt. Een groot board, een peddel en water.

 

Je hele lichaam is in beweging tijdens deze sport: je peddelt met je bovenlichaam en zet via je benen de kracht om naar de plank. Ondertussen moet je jezelf in evenwicht houden anders val je van de plank af.

 

Ook bij Maas en Roer hebben we vanaf het nieuwe seizoen 2 SUP boards die tegen een vergoeding van €5 per dagdeel door leden gehuurd kunnen worden.  Wil je graag met kinderen kennismaken met het suppen? Vraag Lucas naar de mogelijkheden.