Zeilkamp 2017

Van zaterdag 15 t/m woensdag 19 juli heeft de jeugd de haven onveilig gemaakt tijdens het jaarlijkse zeilkamp. Dit jaar was het een groep van 17 kinderen, ondersteund door 6 instructeurs.

Iedere ochtend en middag kregen de kinderen zeilinstructie. ’s Avonds was er tijd voor ander vermaak. Op zaterdagavond werden traditiegetrouw offers gebracht aan Neptunus voor een goed verloop van het kamp. Zondagavond stond in het teken van diverse spelletjes. Maandagavond was een nieuwe activiteit georganiseerd. Alle kinderen mochten zelf zeilen op de J70 onder begeleiding van Nic Gommans en Max Visser. Wat hebben de kinderen genoten. De avond werd afgesloten met een ijsje bij Clevers. Dinsdagavond was er een spannende zeilwedstrijd tussen de fanatieke ouders in de bootjes van de kinderen. Woensdag was het weer tijd om het kamp op te breken en moe maar voldaan naar huis te gaan!

 

Sandra Leemans

Zeilkamp 2017

 

Wij doen al voor de tweede keer mee aan het zeilkamp van Maas en Roer. Het is heel leuk en iedereen heeft plezier en dat is het belangrijkste dat je blij bent. Het hoeft niet alleen maar zeilen te zijn, want op het einde van de avond is het altijd leuk. Het leuke is dat je samen met je vrienden bent en met je beste vriendin in een tent slaapt. Maar je doet ook zeilen. Het leukste met zeilen vonden wij dat we leerden om super schuin te gaan met de boot. Naast het zeilen doe je ook nog andere leuke activiteiten. Zoals spelletjesavond en het leukste vonden wij marshmallows roosteren elke avond. We maakten ook veel uitstapjes zoals naar Clevers gaan. Gelukkig viel ik (Janna) dit jaar niet buiten de boot. Het minst leuke was corvee, maar dat was ook wel weer grappig. En het hoort erbij. Dat we gewekt werden met muziek (lees: een harde toeter) was niet altijd even leuk, als je echt nog sliep zoals ik (Sanne). We stellen voor om volgend jaar echt met muziek gewekt te worden: een leuke plaat van het Vleisboeket of zo. Dus niet dat John van Lieshout zich in zijn hoofd haalt om ons zingend wakker te maken of zo.

 

Groetjes,

 

Janna en Sanne

 

Janna

en Saar

En de jeugd

zelf aan het woord

Zeilkamp 2017

 

Ik vond het zeilkamp leuk

Vooral het springkussen

en spelletjes avond was super

en het zeilen ging goed☺

 

Groeten, Vinn

Zeilkamp 2017

 

Het was mijn eerste zeilkamp en ik vond het heel erg leuk. Samen met mijn zusje Jolie sliep ik voor het eerst alleen in de tent en dat was spannend. Zeilen vond ik heel tof en ook het springkussen en de spelletjesavond waren ook heel leuk. Eigenlijk was alles erg tof.

Volgend jaar doe ik zeker weer mee!!

 

Groetjes, Nout

Zeilkamp

 

Zeilkamp was dit jaar super leuk. De waterspelletjes waren weer anders dan vorig jaar maar ik vond ze dit jaar veel leuker eerlijk gezegd. Het zeilen was ook super leuk maar moeilijker. John Thomassen moest vooral lachen om het Brabants geheim, jullie zullen wel weten wat ik bedoel.

Uiteindelijk was het wel weer een hele ervaring en ja ik ben ervan overtuigd om volgend jaar weer mee te doen. Ook had ik het gevoel dat iedereen het super leuk vond toch?  Tot volgend jaar!!!!!!!

 

Sterre

 

Zeilkamp

 

Ik ben Wouter en ik heb meegedaan aan het zeilkamp. Ik doe al 4 jaar mee en ik vind het nog steeds leuk. Dit jaar hadden we ook een springkussen maar net zoals vorig jaar was er ook een touwbaan. Met spelletjesavond moesten we aan een wetsuit hangen boven het water, we hebben veel gelachen. Ik heb ook aan een verrassing meegewerkt voor de instructeurs en mensen die hebben meegeholpen met organiseren. Ik heb dat samen met Roos en Sterre gedaan. Ieder moest dan twee verhaaltjes vertellen om ze te bedanken en voor schut te zetten. Naast corvee heb ik toch een leuk kamp gehad.

 

Wouter

 

Sterre

Wouter

Vinn

Nout