Trossen Los 2016

 Klik op de afbeeldingen voor de gedichten!

Na de opening van het nieuwe havenkantoor gingen de Trossen Los! Het was helaas niet zulk mooi weer als de voorafgaande dagen. Het was de eerste dag van kouder weer dat eraan ging komen. Maar dat mocht de pret niet drukken, dan maar dikker aankleden. Iedereen die zich had aangemeld was er.

 

Na de briefing gingen we het water op voor een tocht richting Oolderplas. We waren verrast door de vele mooi versierde boten, eentje met ontzettend mooie vlaggen, of die met een dolfijn als boegbeeld en een piraat erbij. En dan was er ook een piratenschip..! Iedereen had enorm zijn best gedaan en het was moeilijk kiezen voor de origineelste, mooiste boot.

 

Bij de Oolderplas aangekomen wachtte een opdracht.

Vraag 9: Vang een “eend” op de Oolderplas. Dat viel niet mee en al helemaal niet met de piraten die ondeugende streken uithaalden zoals rook maken waardoor er geen eend meer te zien was. Maar uiteindelijk lukte het iedereen toch een eend te vangen. Na het inleveren van de formulieren met vragen gingen we op terugweg richting onze veilige thuishaven. Onderweg kon een piratenbiertje of een glaasje rosé genuttigd worden. De piraten hebben we later niet meer gezien, alles was weer rustig.

 

Ook was er een vraag om een gedichtje te maken met de volgende woorden:

Bikini, Lucas, zeemeermin, Maas, pikhaak,zwemband.

Er waren verschillende erg leuke verhalen, gedichtjes die we u graag willen laten lezen.

 

We kijken terug op een geslaagde dag met veel lol en plezier. En dat was de bedoeling. Na de prijsuitreiking hebben we nog met velen lekker gegeten en nagepraat.

Wij gaan in de winter weer nieuwe, gekke plannen maken voor Trossen Los 2017. Maar wat we zéér zeker gaan invoeren is prijzen voor kinderen die ons verrassen met leuke verhalen, grappig gekleed zijn of extra moeite doen om de boot te versieren.

 

Bedankt en tot volgend jaar.

 

Mooiste, origineelste boot en bemanning:

Ruurt van der Sluis en John Lieshout.

 

Prijs 3: Johan Verhaegh en Harald Höth

Prijs 2: Fam. Kahlen

Prijs 1: Fam. Dreichlinger

 

Ansegeln 2016


Die Wassersportsaison ist eröffnet!

Die Besatzung von 13 Booten stellte sich am Samstag, dem 14. Mai unterschiedlichen Aufgaben und Fragen, bei denen nicht nur der geschickte Umgang mit dem eigenen Schiff gefordert war, sondern auch die grauen Zellen der Crewmitglieder mächtig auf Hochtouren gebracht wurden.

 

Wie „am laufenden Band“ präsentierten sich die wunderschön geschmückten Boote. Bei den Teilnehmern waren von „Dichtern und Denkern“, über „Hochseeangler“ bis hin zu furchtlosen „Piraten“ alles vertreten.

Den Preis für das kreativste geschmückte Schiff inklusive Besatzung ergatterten dieses Jahr Ruurt van der Sluis und John Lieshout.

 

Bei der „Wasser-Ralley“ konnte die Familie Dreichlinger mit den besten Antworten punkten. Der zweite Platz ging an Familie Kahlen, Platz drei belegten Johan Verhaegh und Harald Höth.

Nochmals die herzlichsten Glückwünsche!

Abgerundet wurde unser Ansegeln durch das köstliche Essen im „De Thuishaven“ von Hans und Aiga. In gemütlicher Runde und bei netten Gesprächen fand unser Event einen gebührenden Ausklang.

Euch allen eine wunderschöne, erholsame und erlebnisreiche Wassersport-Saison!

 

Melanie

 Klik op de afbeeldingen voor de gedichten!
 Klik op de afbeeldingen voor de gedichten!
 Klik op de afbeeldingen voor de gedichten!