Het nieuwe haven-kantoor geopend

Op 14 mei is het nieuwe havenkantoor officieel geopend en in gebruik genomen. Nadat in 2015 de bovenverdieping van de voormalige havenmeesterswoning was verbouwd, is in de afgelopen winter de benedenverdieping omgebouwd tot haven- en administratiekantoor.

In het bijzijn van een aantal leden, architect Jan van Megen en aannemer Leo Janssen met echtgenote, zoon en timmerman Anton, knipten Emily en Lucas, na een inleiding door de voorzitter, samen het lint door, waarmee de toegangsdeur symbolisch werd geopend.

 

Thomas Cont bood, ter ere van de opening, een schaalmodel aan van “De Groene Draeck”, de Lemsteraak van Prinses Beatrix. Voor Lucas is dit schip een bijzondere herinnering, omdat hij er, tot aan zijn indiensttreding bij Maas en Roer, een aantal jaren schipper op geweest is.

Ruurt van de Sluis bood twee prachtige natuurfoto’s aan. Velen onder u kennen zijn foto’s, die hij regelmatig op facebook plaatst.

Zowel de foto’s als De Groene Draeck hebben een mooi plaatsje in het havenhuis gekregen.

 

Quint Lommen, die het schilderwerk verricht heeft, vulde de woorden van de voorzitter aan met een pleidooi voor het vrijwilligerswerk bij Maas en Roer.

Het hele gezelschap werd daarna uitgenodigd om, met een drankje, het nieuwe kantoor te bezichtigen.

We zijn trots op onze nieuwe aanwinst, maar het belangrijkste is dat Emily en Lucas er plezierig hun werk kunnen doen. Door hun positieve reacties op hun nieuwe werkplek lijkt dat in elk geval OK.

 

Het bestuur