EREDIVISIE ZEILEN speelronde 1

De kop is eraf!


De eerste speelronde is gevaren. Dit jaar nog niet op het thuiswater van Maas en Roer, maar vanuit Monnickendam op de Gouwzee voor Volendam van 20 t/m 22 mei.

Veertien geplaatste verenigingen vanuit het pilot-evenement in 2015, aangevuld  met vier teams via loting bepaald, varen in 2016 vijf speelrondes in de eredivisie. Maas en Roer had zich via een prachtige en voor de rest van zeilend Nederland onverwachte 2de plaats in het test-evenement automatisch geplaatst.

 

Veel teams hadden volop getraind en dat was te merken: boathandling, tactiek en strijd waren de ingrediënten voor een spannend evenement. Met Toine de Leeuw, Robert-Jan Kentgens, Michel Peulen, Jaap Smolders, Max Visser (Nic Gommans steunde vanachter het bureau vanwege zijn eindexamen) en coach John Thomassen bleek dat we met Maas en Roer een zeer competitief team op het water hebben. Dankzij Henri Lloyd ook als team in een mooi tenue herkenbaar.

 

De eerste dag, matige wind met af en toe stevige "drukkers", werden 6 flights gevaren van 3 starts. Deze formule zorgt ervoor dat in 1 flight alle 18 deelnemende teams 1 keer starten in een vloot van 6 boten: identiek getrimde J70's. Na 4 keer een 1ste, een 2de en een 3de plek lag Roermond voorop in het klassement, gevolgd door Almere Centraal met de zeer ervaren prijswinnaar John den Engelsman. De tweede dag met meer wind: 5 flights, paar keer moeilijk weg bij de belangrijke start (korte baantjes van 15 tot 20 minuten), 3 keer 2de en 2 keer 4de. Totaal plek 2, nu achter het team van Almere. De derde dag werd een dag met wisselende omstandigheden, passend bij dreigende onweersbuien en instabiel weer. 2 flights gevaren bij iets minder wind dan de dag ervoor leken beide races met een mooie 1ste plek te eindigen. Super snelheid, goede hoogte, optimale tactiek en manoeuvres en heel scherp starten.......... dachten we: helaas, 1 keer bleek dat we net over de startlijn lagen: valse start, 6 extra punten (7 ipv 1).

 

Resultaat van de eerste speelronde: heel goed gevoel over het team. We doen mee voor de topklasseringen. Almere werd superieur eerste, Sneek, Roermond en de Braassem met gelijk aantal punten tweede, derde en vierde.

Het goede gevoel nemen we mee naar de tweede speelronde in Giesbeek op 10, 11 en 12 Juni.  De derde ronde wordt gevaren op de Westeinder van 1 t/m 3 juli. Ook weer goed live te volgen via eredivisiezeilen.nl.

De moeite waard om te blijven volgen.

 

Max Visser

Overige sponsoren

 

- A-Z Barbecue

 

 

 

 

 

 

 

 

- Schepenkring Krekelberg

 

 

 

 

 

 

 

 

- M.C. Know-How (Rob Gommans)

 

 

 

 

 

 

 

 

- Boels Verhuur

 

SPONSOREN