Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.
Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.

Al 25 jaar heeft hij de start en finish verzorgd voor de Kajuitbotenwedstrijd die Maas en Roer samen met Hertha organiseert. Voor zijn inzet, doorzettingsvermogen en toewijding heeft het bestuur van Maas en Roer hem de zilveren speld uitgereikt. De uitreiking van de speld vond plaats tijdens de prijsuitreiking van de Bekerwedstrijd, op 24 september.

Ondanks zijn lichamelijke beperkingen de laatste jaren heeft Jurgen zijn rol voor de kajuitbotenwedstrijd onder alle weersomstandigheden in z’n eentje vervuld. Het starten en het finishen gebeurt vanaf de steiger. Omdat er verschillende typen boten meevaren en deze verschillende snelheden varen kan het weleens lang duren voordat de laatste gefinisht is.

Op sommige momenten hadden de eersten al afgetuigd en zat de bemanning al bij het eerste pilsje, terwijl Jurgen zat te wachten op de aller laatste deelnemer. Ook dit evenement draait op de inzet van vrijwilligers en Jurgen heeft laten zien dat hij zich verantwoordelijk voelt om deze wedstrijd tot een succes te maken. Jurgen gaat ook in 2023 zijn taak weer uitvoeren.

Jurgen, namens het bestuur, leden en de deelnemers van Hertha, proficiat met deze erkenning van jouw voortdurende inzet.

X