Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.
Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.

Afgelopen weekend was het Yngling evenement bij Maas en Roer. Wij waren zaterdag als eerste aanwezig werden vriendelijk ontvangen door de havenmeester. Terwijl wij onze boot aan het optuigen waren kwamen heel veel mensen gezellig een praatje maken. Na het optuigen gingen we binnen een lekkere warme chocomelk met slagroom drinken en spraken we weer wat andere zeilers. Toen kwam ook nog het goede nieuws dat wij niet in ons tentje hoefde te gaan slapen, maar dat we bij George mochten slapen. George nogmaals bedankt je hebt ons een koude natte nacht bespaard. 😉

Zaterdag was voor ons een hele succesvolle dag wat uitslagen betreft. Na een dag racen met een stevige wind en grote wind draaiingen stonden we tweede in het overall klassement. Eenmaal terug op de kant snel de zeilen opgerold en naar de steigerborrel gegaan, hier hebben we de dag besproken met andere zeilers. Na ons opgefrist te hebben was het tijd voor het diner, heerlijke stamppotjes met zoervleisj en een worstje. Na het eten hebben we nog lekker na geborreld met iedereen en hebben we weer allemaal nieuwe mensen leren kennen.

Toen werd het tijd om huiswaarts te gaan. We mochten onze matjes bij George neerleggen en we hebben daar heerlijk warm en droog geslapen. In de ochtend kwam de Limburgse gastvrijheid ons weer tegemoet met gebakken eieren, spek, jus en veel ander lekkers. Zondag hadden we het zeilend wat moeilijker, maar toen we op de kant kwamen was er gelukkig weer gezelligheid die ons wat opbeurde. Na heerlijke soep en een prijsuitreiking waar we helaas net geen prijs hadden was het afscheid nemen en gingen we weer op weg naar huis. We willen als boot iedereen van de organisatie en het wedstrijdcomité bedanken voor dit goed georganiseerde weekend. Ook willen we George nog een keer bedanken voor de gastvrijheid en Renate voor de prettige communicatie. We hopen jullie binnenkort weer te zien op wellicht de Kaag of Loosdrecht.

Super bedankt voor het mooie evenement

NED 320

Jolle, Maureen en Emile

Voor een impressie van dit evenement: klik hier

foto: hetbeutje.nl

X