Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.
Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.

Onze zeilvereniging heeft een actieve groep woensdagavond zeilers. Wij dachten dat iedereen dat wel zou weten maar hoorden onlangs dat dat niet zo is. Hoog tijd om hier meer bekendheid aan te geven, want het is leuk en je wordt er een completere zeiler van.

In het begin van elk zeilseizoen, krijgen wij een seintje via Whatsapp wanneer de training weer start. De training is meestal van eind april tot eind september. Elke woensdagavond streven wij er dan naar om het water op te gaan. We letten dus op weersberichten en horen van onze ervaren trainer John Thomassen of de training door gaat. We lezen dit in de Whattsapp-groep “Woensdag Race Training”.

De woensdagavondtraining is voor alle leeftijden (10-99) die Laser zeilen (Laser/ILCA4, 6 of 7, of een vergelijkbare zwaardboot). Wedstrijdervaring is geen vereiste, wel moet je kunnen zeilen tot BF3-4 want het is een wedstrijdtraining, geen zeilles. Onderling kun je bij elkaar terecht voor uitrusting, boottips etc. Ook nemen er altijd en aantal deel aan wedstrijden zoals de Euregio-regatta, wedstrijden bij M&R en de KlasseOefenWedstrijden (KOW).

Wij hebben een leuke basisgroep (de training wordt bezocht door ca. 10 zeilers) en worden blij van nieuwe enthousiaste deelnemers. Heb je interesse, neem dan contact met ons op.

Kom je erbij? GRAAG!!

Groetjes en tot ziens op het water!
Carla Gommans ILCA6 (06 229905582)
Eric Willems ILCA7 (06-52351683)

………Zomaar, op een doordeweekse woensdagavondtraining……..

Om 18u30 zijn we omgekleed en liggen onze boten opgetuigd klaar op de jollensteiger West, bij de jeugdtent. Eerst volgt dan nog een voorbespreking bij de jeugdtent. Via een uitgekiend lesprogramma dat John voor ons gemaakt heeft, krijgen we stap voor stap geleerd wat echt wedstrijdzeilen inhoudt.
We leren bijvoorbeeld wat je optimale positie in de boot is, hoe je je moet bewegen, je zeiltrim aanpassen aan omstandigheden. Naast deze boot-handling trainen we ook hoe je moet starten, finishen, wat voor soort wedstrijdbanen er zijn, tactiek en uiteraard de beginselen over weer en wind.
Het is een heel programma wat steeds wat nieuws biedt en waar we niet aan uitgeleerd raken.

Na dit half uurtje voorbespreking gaan we het water op. John springt dan in zijn snelle Rib en legt boeien uit. En wij helpen elkaar het water op.

Op het water krijgen we instructie vanuit de rib en als kers op de taart altijd een paar spannende oefenwedstrijdjes. Net voor het donker wordt gaan we van het water, tuigen af en gaan naar de korte nabespreking.


Omdat we dan van alles met elkaar ervaren, is het fijn dat bij de nabespreking situaties nog eens worden doorgesproken en uitgelegd.

We eindigen met koffie en meestal een stroopwafel of koek en gaan met vakantiegevoel opgewekt en voldaan weer op huis aan!

X