Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.
Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.

Mijn naam is Simonne Marie-Jose Edelhauser en ik ben woonachtig in Roermond, vlak onder de Televisietoren. Het licht schijnt dus altijd op mij, tegenwoordig zelfs in vele kleuren.

Sinds een jaar of 8 ben ik lid van de vereniging Maas & Roer.

Het was een bijzonder genoegen om door onze voorzitter Joep Mooren verzocht te worden om de plaats van mijn, zeer gewaardeerde, voorganger Ton Habets te willen overnemen. Natuurlijk was ik daartoe meteen bereid. Niet alleen omdat ik M&R een zeer warm hart toedraag en als secretaris graag mijn steentje wil bijdragen aan het welzijn van de vereniging, maar ook omdat de taak van secretaris (volgens mij) wel bij mijn persoon en mijn beroepservaring past. Tijdens de laatste ALV in april 2022 viel mij de eer ten deel om door de leden van M&R als secretaris te worden benoemd.

Zoals men dat pleegt te zeggen: “Ich bun ein Remunjs meadje”. Geboren en getogen in de stad Roermond.

Vanwege mijn studie en mijn werk ben ik uitgevlogen. Eerst naar Nijmegen, waar ik rechten studeerde, en vervolgens naar Dordrecht / Breda voor mijn werk als advocaat en hoofd juridische zaken aan een “University of applied sciences” te Breda, aan welke laatste organisatie ik ook colleges in het Transportrecht en aan de Logistiek verwante rechtsgebieden gaf.  Ook ben ik jarenlang rechter-voorzitter geweest van een bestuursrechtelijk beroepscollege voor het hoger onderwijs.

Zeer recent heb ik mijn associatie met een advocatenkantoor in Dordrecht na 25 jaar verwisseld voor een samenwerking met een kleiner advocatenkantoor in Breda. Zo kan ik het wat rustiger aan doen. Vanwege mijn werk heb ik in Breda een “pied a terre”.

Mijn specialisaties in het recht zijn Transport en Logistiek en het recht voor het Hoger en Wetenschappelijk onderwijs.

Ik ben Roermond altijd trouw gebleven door bezoekjes aan mijn familie, het bijwonen van optredens van onder meer Rowwen Heze en aangelegenheden de Vasteloavend betreffende, zoals het Vasteloavend concert en deelname aan de optocht. Als ik de kans heb stort ik me nog in het feestgedruis op de Sjtatiefestasie in Roermond. Want de Remunjse Vasteloavend en Remunjse cultuur zitten in mijn bloed en gaan er niet meer uit.  

Zeilen is een van mijn passies. Als kind heb ik leren zeilen in een Schakel (die toen ook onder de vlag van Maas & Roer voer) op de Maas en de Maasplassen. Ook heb ik leren waterskiën (via de vereniging Nautilus in de voorstad). In mijn studententijd was ik lid van een studentenzeilvereniging en heb toen al zeilend het mooie Friesland leren kennen.

Daarna heb ik regelmatig met vrienden en familie zeilboten gehuurd.

Sinds circa 15 jaar ben ik de trotse eigenaar van mijn geliefde zeiljachtje genaamd Bobootje, een Dehler varianta uit 1975. Ze is ongeveer 9 jaar geleden totaal gestript en geheel gerenoveerd.

Elke keer bij het kranen van mijn zeiljachtje Bobootje wil havenmeester Hans mij liever niet ziet. Mijn zenuwachtigheid dat er iets met mijn bootje gebeurt, is voor niemand draaglijk. Dit jaar ging het wonderlijkwijs veel beter.

Ik ben een recreatieve zeiler op binnenwateren. Sommigen noemen mij wel gekscherend “een mooi weer zeiler”. Ervaring met zeezeilen heb ik niet, maar daar gaat mijn ambitie niet naar uit. Behalve op een Clipper waar ik gevaren wordt.

Maas & Roer is voor mij meer dan alleen een zeilvereniging. Het is ook een vereniging waar mensen (jong en oud) elkaar ontmoeten in een vrolijke en ontspannen sfeer en waar iedereen, op zijn manier met respect voor elkaar, probeert om de vereniging nog mooier te maken en het beoefenen van de zeil- en watersport sport nog meer te propageren. En daar houd ik wel van.  

Hopelijk heb ik nog tijd om te zeilen, want er is mij voorspeld dat de taak van secretaris bij M&R heel wat uurtjes vergt.

Ik hoop van harte dat ik als secretaris kan bijdragen om de leden en de vereniging een behouden vaart te bieden. Schipper Ahoy. Hijs de zeilen en geef een saluutschot met ons kanon.

X