Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.
Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.

Jan Gruiters, nieuwe havenmanager Maas en Roer

Mogen wij aan je voorstellen, de nieuwe havenmanager die met ingang van 1 mei 2022, zijn nieuwe functie met de bijbehorende werkzaamheden, gaat oppakken in onze haven van Maas & Roer.

Ik ben Jan Gruiters, 65 jaar, geboren en getogen in Tegelen en sinds 2005 woonachtig in Roermond. Ik ben 16 jaar lid van de zeilclub Maas en Roer, daarvoor was ik 20 jaar lid  van de Thorner Zeilclub. Ik ben getrouwd en trotse eigenaar van twee eigenwijze Cocker Spaniels Teun en Sef. Die als we met de sloep varen, onze vaste bemanningsleden zijn. In mijn dagelijkse leven ben ik manager transport en logistiek bij een bedrijf in Reuver. Dit doe ik al meer dan 35 jaar. Dit vak heb ik altijd met veel passie uitgevoerd. Per 1 april 2023 ga ik genieten van mij welverdiende pensioen, en dat geeft me tevens de mogelijkheid om de functie van havenmanager in te vullen. Iets meer kunnen betekenen dan alleen lid zijn, voor de zeilclub en de leden, samen met de andere bestuursleden, de havenmeester en een club van vrijwilligers.

Wat is je grootste passie?

Mijn grootste passie of passies kun je beter zeggen: zijn zeilen en motorrijden. Wanneer ik hiermee bezig ben kan ik even alles vergeten en genieten van het moment op het water of in de wind. Verder doe ik nog aan squash (ook al meer dan 40 jaar) en hardlopen.

Hoe zouden je vrienden je willen omschrijven?

Poeh, dat is ene lastige. Ik denk dat je hen dit zelf moet vragen.

Als je één dag in de haven kon doen wat je wilde, wat zou je dan het eerste aanpakken?

Ik zou de oude schuur achter het restaurant willen afbreken, opnieuw opbouwen met een mooi dakterras erop, zodat iedereen van een mooi uitzicht kon genieten, ook tijdens de wedstrijden. Maar dat is nog toekomstmuziek. Maar het was immers ook een hypothetische vraag. Toch?!

Hoe zie jij de samenwerking met de havenmeester?

Nou, Hans is een hardwerkend persoon en ik denk dat we elkaar samen moeten zien te vinden in hetgeen we het komend jaar moeten gaan doen. Afspraken maken en dat vooral goed moeten communiceren, zodat dat wat je afspreekt ook gaat doen.

Zou ik Maas en Roer bij anderen aanbevelen?

Zeker weten. Het is een gezellige Limburgse haven, een mooie haven, met een goed restaurant in hartje Limburg. Je kunt vanaf hier alle kanten op over het water.

En nu?

Nu, een nieuwe koers, een avontuur waar ik mijn passie en ervaring mag bundelen met een team van havenmeester en vrijwilligers, om ervoor te zorgen dat voor de leden en hun boten, Zeilvereniging Maas & Roer een veilige thuishaven is.

Mochten er nog leden zijn die een goede tip voor mij hebben, dan is deze natuurlijk welkom.

Tot ziens in onze haven Maas & Roer.

Jan Gruiters

 

X