Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.
Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe: HKH Prinses Margriet.

Het jeugdzeil programma Maas en Roer bestaat al sinds 1982!

Ieder jaar gaat de jeugdcommissie met veel enthousiasme met de kinderen het water op. Ook dit jaar zijn er alweer zo’n 30 inschrijvingen. De doelstellingen van het jeugdzeilen zijn plezier maken en goed en veilig leren zeilen. Het hoogtepunt ieder jaar is het zeilkamp in de eerste week van de zomervakantie zuid.

Onze toekomst ambitie is om kinderen nog vaker onder begeleiding het water op te laten gaan. Zeilen leer je immers door het doen. Daarvoor hebben we meer gekwalificeerde instructeurs nodig. Dit jaar start er in mei een instructeurs opleidingsprogramma waarin instructeurs hun CWO instructeurs certificatie kunnen halen. Als je iemand kent of zelf interesse hebt (kan al vanaf 16 jaar) neem dan contact met de jeugdcommissie op!

Naast instructeurs zijn we op zoek naar iemand die het materiaal van de jeugdcommissie gaat beheren. Denk hierbij aan volgboten, jeugdtent, feva’s, garage jeugd en optimisten opslag. Iemand die verantwoordelijkheid neemt voor het materiaal en coördineert met havenmeester, jeugdcommissie en hulp ouders.

Hier vind je meer informatie over het jeugdzeilen en ook de zeildata voor 2022. Neem gerust contact met ons op via jeugd@maasenroer.nl

X